MENÜ
Zora Kilbone írónő hivatalos oldala
Kezdő, ismeretlen írónő vagyok, akinek még nem jelent meg könyve, de készülőben van és szeretném tudni, hogy fogadná a nagy közönség.

 

Hírek

 • Lánykérés?
  2010-04-23 21:07:46
  A minap olvastam meglepetten az egyik újságban, hogy Robert Pattinson Magyarországon megkérte kedvese, Kristen Stewart kezét. Ez volt a születésnapi ajándéka. Egy közeli jó barát szerint Rob már egy féléve gondolkodott azon, hogy hivatalossá kellene tenni a kapcsolatukat. Igazán, akkor jött rá mennyire fontos neki Kristen, amikor az utóbbi időben munkájuk miatt túl sok időt töltenek külön. Rájött, nem tud élni nélküle. Már nem csak a magyar lapok cikkeznek a lánykérésről, de a külföldiek is. Vajon meddig tartják titokban és mikor jelentik be hivatalosan? Hisz volt olyan lap amelyikben azt írták csak reklám fogás a kapcsolatuk, hisz Rob annyit dolgozik, hogy nincs ideje egy kapcsolatra. Mikor derül ki az igazság? Vagy annyit se érdemlünk, hogy normális, valósághű tájékoztatást kapjunk? Hol lennének rajongók nélkül? Minden esetre én nagyon őrülök, ha igaz ez a hír. Nagyon szép párt alkotnak együtt és nagyon-nagyon sok boldogságot és hosszú, tartós házasságot kívánok nekik! Igazi mesébe illő sztori az övék :)
 • Rob forgatása az Egyetem téren
  2010-04-10 11:45:22
  Robert Pattinson a keddi (2010.04.06) Bazilikai forgatása után az egész stáb átköltözött az Egyetem térre. Az ottani templomban folytak belső helyszínes forgatások egészen a mai napig (2010.04.07.-2010.04.09.), így Robot és a többi színészt is csak jövés-menés közben lehetett látni, de akkor elég közelről. Már csak emiatt is nagyon megérte órákat álldogálni a tömegben és időben odaérni a jó helyekért. Szóval, aki jó helyet talált magának az nem is igen hagyta el, különben más lecsapott volna rá. Így voltak olyanok, akik reggeltől estig nem mozdultak. Azoknak gratulálok a kitartásukhoz. Megérte az biztos. Nagyon jó volt Robot itt látni és így távolból is lejött az mennyire közvetlen, mennyire szereti a munkáját és ha a szerződése nem kötötte volna, biztos a rajongók felé is többet mutatott volna.Szóval köszönjük, hogy itt volt és reméljük jön még máskor is. A mai nap (2010.04.09) nagyon sok videot csináltam a telefonommal, amit egyelőre nem tudok felrakni a gépre, mert nincs hozzá cd-m, de amint lesz megosztom veletek is. Úgy terveztem nem készítek ilyesmit, de hát egyszer adódik csak ilyen alkalom így elhatároztam, az utolsó nap én is élek ezzel a lehetőséggel és bezsebelek egy-két saját készítésű felvételt, hisz az még is a sajátom. Tehát nagyon elégedett vagyok, mind a 4 nap kinn voltam a forgatáson és hát óriási élmény volt látni. Rob nagyon helyes élőben ezért mindenki sajnálhatja aki nem látta. Ma volt az utolsó Pesti forgatás. Hétvégén vidéken forgatnak és Rob vasárnap el is utazik. Szeptembertől filmes kommunikációt fogok tanulni a főiskolán, így remélem sokkal több lehetőségem lesz részt venni ilyesmiben és sokkal, de sokkal közelebbről vehetek részt ilyen nagyszabású dolgokban.Köszönöm ezt az élményt mindenkinek, aki ott volt, hisz ez arra is jó volt, hogy új emberekkel ismerkedjünk és új barátságokat kössünk. Mindenkinek köszönöm. Remélem még sokukkal fogok majd találkozni.
 • Rob mai forgatása
  2010-04-06 18:52:25
  Rob ma a Szent István Bazilikánál forgatott délelőtt és délután egy rövid időt. Szerencsém volt, mert most időben értesültem a forgatási helyszínről, így munka után azonnal oda is mentem. Mikor odaértem nem sokkal azután kezdődött az ebédidő, de még ott volt. Sajnos akkor lemaradtam a távozásáról. 1,5 óra után tért vissza és végre szerencsém volt. Láttam az érkezését és mivel külső forgatás volt, így elég sokszor láthattam igaz csak távolról. De ettől függetlenül nagyon nagy élmény volt őt élőben látni és hát meg kell mondjam borzasztóan helyes. Főleg azok után ahogy néha ábrázolják őt fotókon meg posztereken. Élőben nagyon jó pasi nem hiába olvadozott tőle mindenki mikor meglátta. Majd az ottani forgatás után a helyszín más lett ahova mi is mentünk, de az belső helyszínes, így itt én csak azt láttam, mikor megjött, azt azonban nagyon is közelről. Tehát van róla egy közeli élményem is. Megérte a várakozást és nagyon elégedett vagyok, hogy láthattam :)
 • Robert Pattinson Magyarországon
  2010-04-03 22:50:44
  Nem rég értesültem a televízióból arról, hogy Robert nálunk forgatja új filmjének a Bell Ami-nak néhány jelenetét. A színész 1 hete érkezett Magyarországra és ez idő alatt sem túl sokat mutatkozott a rajongóknak, amikor viszont igen megvillantotta a védjegyévé vált mosolyát és még néhány magyar szóval is köszöntötte őket. A hírek szerint még 1 hetet lesz Magyarországon. Értesüléseim szerint ma elvileg az Erzsébet krt-on és a Dohány utcában lett volna a forgatás. Szerettem volna legalább egyszer, egy percre látni, de sajnos ezeken a helyeken nem volt nyoma forgatásnak, sőt a mai napon még az Operánál se volt, pedig néhány jelenetet már ott felvettek. Nagyon szomorú vagyok, amiért nem találtam meg a forgatási helyszínt, de hát ilyen az én formám. Azoknak, akik látták gratulálok és irigylem őket. :) Azaz információ is a birtokomban jutott, hogy az Eclipse elkészült filmváltozata nem tetszett a filmet készíttető studiónak, mert Edward keveset szerepelt benne és ők többet akartak belőle, ami nekünk csak jó :), de emiatt lehet késni fog a film megjelenése. A Braking Dawn 3D-ben készül és 2 részben, ami által még nagyobb élményt fog nyújtani, azt hiszen bátran mondhatom, mindenki számára. Nem mindennapi látvány lesz a képernyőn kívül látni őket az biztos :) Én már nagyon várom. :)
 • Robertet sokszor megverték
  2010-03-27 11:27:35
  Robert Pattinson bevallotta, nem szerette a középiskolát. Egy jó módú középiskolába járt, amit csak az előkelő családok engedhettek meg maguknak. Azt is elárulta, hogy osztálytársai sokszor ellátták a baját. Ő ezt annak tudja be, hogy féltékenyek voltak rá, mert már akkor is kacsingatott a színészkedés felé. Arról is beszámolt, hogy szeretne a pop albumára koncentrálni, mert már minden ismerős készítgeti ő meg még nem is haladt vele és ez egy kicsit frusztrálj. Hajrá Robert! Nagyon várjuk az albumodat. :-)
 • Tavasz
  2010-03-20 09:55:37
  Mindenkit örömmel tájékoztatok, úgy néz ki megérkezett a tavasz. Már ma délutánra is 20 fok körüli hőmérsékletet mondanak.:-) Már itt volt az ideje a hosszú tél után. Az időjárás még becsapós, de lassan a téli ruhákat felválthatja a tavaszi. Élvezzük a napsütést!
 • Veszélyes rajongók
  2010-03-18 16:44:32
  "Sohasem érkezhettünk együtt a premierekre, nem mehettünk sehová szórakozni, mert biztos megőrültek volna a féltékenységtől. Kristen így is rengeteg fenyegetést kapott. Természetesen a többségükről azonnal tudni lehetett, hogy nem kell komolyan venni - de sajnos az ilyesmit nem lehet kiszámítani. Bele se mertünk gondolni, mi történne, ha kiderülne, hogy együtt vagyunk!" A találgatásoknak aztán Robert vetett véget: a Brit Filmakadémia díjátadó gálájának partiján elárulta, hogy a pletykák valóban igazak. " Borzasztó nehéz időszak van mögöttünk. El sem tudom mondani, mennyire kemény volt eljátszani, hogy közömbösek vagyunk egymás iránt! Lassan évek óta bujkálunk, ide is külön érkeztünk, nehogy kitörjön a lázadás!" - vallotta. Forrás:IM
 • A találgatásoknak vége
  2010-03-18 16:41:22
  Hosszú hónapok következtek, mikor úgy kellett randizniuk, hogy az vagy a filmmel kapcsolatos meetingnek tűnjön,vagy teljesen ártalmatlan, baráti találkozónak. Így csinálták végig az Alkonyat és az Újhold világ körüli promóciós hadjáratát és csak nagy ritkán készültek róluk olyan képek, amelyek alapján gyanússá válhattak. Rob szerint első sorban a rajongók miatt voltak kénytelen bujkálni. Forrás:IM
 • Már a kezdetekkor együtt voltak?(Rob és Kristen)
  2010-03-18 16:37:21
  Mindig is gyanítottuk, de most végre hivatalosan is bejelentették: a Twilight két főhőse között nem csak a kamerák előtt izzik a levegő. Kristen és Robert a való életben is egy párt alkot. "Évek óta bujkálunk!" Az ügy akkor kezdett gyanússá válni, amikor a rendező, Chris Weitz elárulta, hogy pályafutása során csak ritkán találkozott olyan összeszokott párossal, mint Kristen és Robert."Nem kellett instruálnom őket, megmondani, hogyan közeledjenek egymáshoz, hogyan nézzenek a másik szemébe. Mindketten nagyszerű színészek: elolvasták a forgatókönyvet, alaposan begyakorolták a szerepüket, úgyhogy mire bekapcsoltuk a kamerát, már tudták mit kell tenniük!" Nem véletlenül. Ugyan Robert arról soha nem beszélt, mióta jár együtt filmbeli partnernőjével, de gyanítani lehet, hogy már az első forróbb jelenet idején is volt köztük valami. Románcukról azonban hosszú ideig nem beszéltek, nem beszélhettek. "Túl azon, hogy hihetetlenül boldogok voltunk, óriási fejtörést okozott. hogy vajon mit tegyünk." - vallotta be Robert, mikor először mesélt kettejük kapcsolatáról, ezúttal valóban őszintén. Forrás:IM
 • ma
  2010-03-15 15:03:19
  Ma március 15-e van, az 1848-as szabadságharc nemzeti megemlékezése. Süt a nap, azonban hűvös szél fúj. Mindenkinek azt ajánlom, a napsütés ellenére öltözzön melegen, ha szabadtéri programot tervez a mai napra. Az autóval közlekedők tájékozódjanak az út lezárásokról, mert a város több pontja le van zárva.
 • Családi programok március 15-én
  2010-03-14 10:34:48
  Ünnepi megemlékezés a Nemzeti Múzeumban: 10.30 – 12.00 óráig. A Nemzeti Múzeum kertjében 10.30 és 11.00 óra között a Magyar Honvédség Támogató Dandár Központi Zenekara köszönti térzenével az ünnepi megemlékezésre érkezőket.Az előadásban a tavalyi évhez hasonlóan 200 táncos, valamint a Nemzeti Lovas Díszegység és hagyományőrző honvédek, huszárok is közreműködnek. Az ünnepi műsor főbb szerepeiben Dobó Kata, Fullajtár Andrea, Nyári Oszkár, Simon Kornél, Stubnya Béla és Egyházi Géza látható majd. A programot az MTV élőben közvetíti. „Széchenyi korzó” - történelmi játszóház és huszártábor a Lánchídon és a Roosevelt téren: 10.00 – 18.00 óráig. A Lánchíd pesti hídfőjénél, a Roosevelt téren a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 50 lovasa részvételével ’48-as huszár- és honvéd tábor várja lovakkal, szekerekkel, ágyúkkal, hadikonyhával, sátrakkal és alkalmi istállókkal a látogatókat.A történelmi játszóház próbatételein többek között a 150 éve elhunyt Széchenyi Istvánra emlékezhetnek a résztvevők.A Lánchíd március 15-én Széchenyi István előtt tisztelegve korzóvá alakul. Hivatalos állami megemlékezések: Zászlófelvonás és koszorúzás a Kossuth téren: 9.30 – 10.00 óráig. A programot az MTV élőben közvetíti. A 2010. évi Kossuth-díjak, Széchenyi-díjak és magas állami kitüntetések átadása a Parlament Kupolatermében: 13.00 – 14.00 óráig. A 2010. évi Márciusi Ifjak díjak átadása a Parlament Delegációs termében: 15.00 – 16.00 óráig.
 • Baharangozó programok
  2010-03-13 12:28:20
  Március 9-től 19-ig – Huszárszobor kiállítás: 0.00 – 24.00 óráig. Az 1848-49-es szabadságharcban részt vevő 18 huszárezred előtt tisztelegve, 18 életnagyságú huszárszobor lesz majd látható Budapest közterein.Helyszínek: Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Ferenciek tere, Lánchíd pesti hídfő, Moszkva tér, Móricz Zsigmond körtér, Múzeumkert, Nyugati tér.Március 9-től 14-ig – Nyitott filmstúdió, történelmi játszóház, toborzó program és huszárkiállítás a Múzeumkertben: 08.00 – 15.00 óráig. A Nyitott filmstúdió keretében a Nemzeti Múzeum lépcsőjén 1848. március 15-ét felelevenítő díszletek között történelmi kisfilmek készülnek korhű jelmezekbe öltözött statiszták segítségével. A filmstúdióban minden érdeklődő szereplője lehet saját március 15-ei filmjének a filmkészítő stáb közreműködésével.Március 13-tól 14-ig – Térhatású animált díszkivilágítás a Nemzeti Múzeum homlokzatán: 18.00 – 24.00 óráig. Magyarországon első alkalommal használt, háromdimenziós hatású térvetítési technológia alkalmazásával öltözik díszbe a Nemzeti Múzeum. Az épületre vetített, mozgóképekből és animációkból álló 15 perces zenés montázs az 1848–49. évi forradalom és szabadságharc jelképeit jeleníti meg.
 • Március 15.
  2010-03-12 19:11:05
  A kormány idén is színvonalas programsorozattal készül az 1848-as forradalomról és szabadságharcról való megemlékezésre. A 162. évfordulóra szervezett programok a közös történelmi örökség néhány kiemelkedő mozzanatának bemutatásával idézik fel március 15. szellemiségét. A hagyományos programok mellett – mint a zászlófelvonás, vagy a Nemzeti Múzeum előtti megemlékezés – több új rendezvény is várja az ünnepelni vágyókat Budapest számos pontján. Március 9. és 19. között 18 darab, a szabadságharc huszárezredeinek egyenruháit viselő életnagyságú huszárszobor lesz látható Budapest 9 forgalmas pontján. Az ünnep különleges látványossága a Magyarországon először alkalmazott térhatású, animált díszkivilágítás lesz, mely március 13-án és 14-én este 18.00 és 24.00 óra között lesz látható a Nemzeti Múzeum homlokzatán. A március 15-ei családi programok központja idén a Roosevelt téren felállított Széchenyi korzó lesz, ahol huszártábor és történelmi játszóház várja az érdeklődőket.
 • Emmett Cullen-Adatok
  2010-03-11 18:38:09
  Született: Emmett McCarthy. Vámpír. Születési ideje: 1915. Ekkor változott vámpírrá: 1935 – két évvel Rosalie után. Eredetileg itt élt: Tennessee. Haja színe: Barna. Szeme színe: Vampír arany/fekete. Magassága:205 cm. Külső jellemezői: Hatalmas, izmos mint egy súlyemelő, göndör a haja. Családtagjai: Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen. Vámpír Testvérei: Edward és Alice Cullen. Felesége: Rosalie Hale. Sógora: Jasper Hale. Átváltoztatta: Carlisle Cullen. Hobbijai: Versenyzés, fogadás és közelharc. Autója: Egy ezüst Jeep Wrangler.
 • Rosalie Hale-Adatok
  2010-03-07 12:11:31
  Vámpír. Születési ideje: 1915. Ekkor változott vámpírrá: 1933 – 18 éves volt. Itt élt eredetileg: Rochester, New York. Haja színe: Arany szőke. Szeme színe: Vámpír arany/fekete. Magassága:183 cm. Külső jellemzői: szoborszerű szépség, mint egy topmodell, hullámos haj, mely a háta közepéig ér. Családtagjai: Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen. Édes szülei: apja bankár, anyja háztartásbeli volt. Két öccse is volt. Férje: Emmett Cullen. Testvére: Jasper Hale. Sógornője: Alice Cullen. Sógora: Edward Cullen. Beceneve: Rosie vagy Rose. Átváltoztatta: Carlisle Cullen. Hobbijai: Szerelés - Autóbütykölés. Autója: Egy piros BMW M3.
 • Charlie Swan-Adatok
  2010-03-06 15:55:20
  Születési ideje: 1964. Eredetileg itt élt: Forks, Washington. Haja színe: Barna. Szeme színe: Barna. Magassága: 185 cm. Külső jellemezői: barnás haj, barna bajusz. Foglalkozása: Rendőrfőnök. Családtagjai: Lánya – Isabella Swan, Ex-felesége – Renee Dwyer, Szülei - Geoffrey és Helen Swan. Hobbijai: Horgászás és amerikai foci (csak nézni). Autója: Járőrkocsi. Élettörténete: Charlie családja mindig is Forksban élt. Ő és Renee nem voltak sokáig házasok, Bella születése után hat hónappal elváltak. Miután Renee és a kis Bella elutaztak teljesen maga alá került, sokáig nem találta a helyét. Bella kiskorában minden nyáron egy hónapot Forksban töltött, de tizennégy éves korában arra kérte apját máshová menjenek nyaralni. Ezután Kaliforniában nyaraltak. Mikor megtudta, hogy lánya hozzá költözik, vett neki egy furgont, hogy minél otthonosabban érezze magát, és akkor menjen el és oda ahova kedve tartja. Noha alig várta hogy újra együtt éljenek, szótlansága még Bella mellet sem tört meg.
 • Jasper Hale-Adatok
  2010-03-05 15:53:04
  Született: Jasper Whitlock Hale. Vámpír. Születési ideje: 1843. Ekkor változott vámpírrá: 1863 - 20 éves volt. Itt élt eredetileg: Texas. Haja színe: Méz szőke. Szeme színe: Vámpír arany/fekete. Magassága:198 cm. Külső jellemzői: izmos, de szikár, mézszőke haja van, a sok csata után egyre több sebhely borította a testét. Családtagjai: Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen. Felesége: Alice Cullen. Sógorai: Edward és Emmett Cullen. Testvére: Rosalie Hale. Beceneve: Jazz. Átváltoztatta: Maria. Hobbijai: szeret stratégiákat kidolgozni, és érti is a dolgát. Különleges képessége: befolyásolni tudja az emberek (és vámpírok) érzéseit.
 • Alice Cullen-Adatok
  2010-03-04 13:27:06
  Született:Mary Alice Brandon Cullen. Vámpír. Születési idő: 1901. Ekkor változott vámpírrá: Valamikor 1920-ban, 19 éves volt. Eredetileg itt élt: Biloxi, Mississippi. Haja színe: Fekete. Szeme színe: Vampír arany/fekete. Magassága:155 cm. Külső jellemezői: tündeszerű, nagyon vékony, alacsony,tüsis,tépett fekete haj. Család tagjai: Édestestvére: Cynthia Brandon. Van egy unokahúga is. Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen. Vámpír Testvérei: Edward és Emmett Cullen. Férje: Jasper Hale. Sógornője: Rosalie Hale. Átváltoztatta:egy idős vámpír aki egy elmegyógyintézetben dolgozott, és megakarta Jamestől menteni Alicet. Hobbijai: szereti a divatot, imád vásárolni és bulit szervezni. Autója: az első részben nincs neki. Különleges képessége: látja a jövőt. (A jövő viszont mindig változik, így csak addig látja valakinek a bizonyos jövőjét, ameddig az a valaki más "útra" nem lép, meg nem változtatja a döntéseit - ekkor változik a múlt is. Úgymond szubjektív a jövő.)
 • Esme Cullen-Adatok
  2010-03-02 21:24:28
  Született:Esme Anne Platt, később Esme Anne Evenson. Vámpír. Születési ideje: 1895. Átváltozásának ideje: 1921 - 26 éves volt. Itt élt eredetileg: Columbus, Ohio. Haja színe: Karamel. Szeme színe: Vámpír arany/fekete. Magassága:167 cm. Külső jellemezői: szív alakú arc, alacsony, formásan nőies,karamellbarna haj. Foglalkozása: Restaurátor. Családtagjai: Férje: Carlisle Cullen. Fogadott gyermekei: Edward, Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale. Átváltoztatta: Carlisle Cullen. Hobbijai: Építészet, Lakberendezés és restaurálás.
 • Carlisle Cullen-Adatok
  2010-03-01 11:31:02
  Vámpír, a Cullen család feje. Születési ideje: valamikor 1640-ben. Átváltozásának ideje: 1663 – 23 éves volt. Itt élt eredetileg: London, Anglia. Haja színe: Szőke. Szeme színe: Vámpír arany/fekete. Magasság:195 cm. Külső jellemezői: nagyon jóképű, mint egy mozi csillag vagy egy modell. Foglalkozása: orvos. Családtagjai: Felesége: Esme Cullen. Fogadott gyermekei: Edward, Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale. Édesapja anglikán lelkész volt. Beceneve: Stregoni Benefici. Átváltoztatta: egy ismeretlen öreg vámpír a csatornából. Hobbijai: a gyógyítás. Autója: Egy fekete Mercedes S55 AMG.
 • Találatok
  2010-02-28 13:43:51
  Ahogy kutattam az interneten, olyan oldalakra bukkantam, ahol olyan hazai írások szerepelnek, amikben a Twilight Saga szereplői szerepelnek, de kissé máshogy. Máshogy alakulnak a dolgok, vagy ki vannak emelve a szereplők és róluk szól a történet. Ilyen történet a Renesmée történet, ami azt mutatja be, hogy mi történik Renesmée-vel és Jacobbal a Braking Dawn után. De lesz egy másik is ami a farkas falkával és egy idegen falkával foglalkozik, ahol Seth lesz a főszereplő. De van Alice szemszögéből is történet. Nagyon jók ezek a történetek. Mesterien vannak megírva. Mintha valóban profi író írta volna őket. Felmerül az is milyen jó lenne ha mindez Stephenie Meyernek jutna az eszébe és nem fejezné be a történetet, ha nem mindig újakat találna ki a szereplőkkel. Persze, hogy egy rajongó így gondolkodik. De egy író biztos nem, hisz egy történetet valahol mindig be kell fejezni, nem lehet a végtelenségig írni. A rajongók viszont jogosan teszik fel a kérdést: miért nem? Hisz annyi lehetőség rejlik még benne. Akkor miért fejezi be? Ezt csak ő tudhatja:(
 • Megjelenés
  2010-02-27 14:18:23
  A Braking Dawn-Hajnalhasadás 2010 júniusában fog megjelenni Magyarországon. Az Eclipse film változata viszont csak novemberben kerül majd a mozikba. A Midnight Sun, ami Edward szempontjából mutatja be a történetet még nincs kész, mivel az írónő úgy döntött egyelőre nem fejezi be. Ennek az volt az oka, hogy valaki, akinek odaadta elolvasásra felrakta a meglévő fejezeteket az internetre az engedélye nélkül. Erra azt mondta, akkor, hogy majd csak akkor fogja folytatni, ha lecsillapodott, mert ha most folytatná, akkor az összes Cullent megölné. Talán majd 2 év múlva ha befejezte a többit, akkor újra hozzá kezd. Jelenleg 12 fejezet van fenn, ami megtalálható az írónő hivatalos oldalán. Ez 2008-ban volt. El telt a 2 év és befejezte a többit is. Így most már talán a rajongók bízhatnak abban, hogy folytatni fogja. Mert sokakat érdekel, hogy ő mit érez. Köztük engem is. Én olvastam a 12 fejezetet és alig várom a folytatást, ami az Alkonyat Edward szemszögéből, de az írónő hosszabbra tervezi mivel Edward körül minden sokkal bonyolultabb. Bízzunk abban,hogy hamarosan a Midnight Sun-t is láthatjuk a könyvesboltok polcain.
 • Jacob Black-Adatok
  2010-02-26 19:55:58
  Teljes név:Jacob Black. Becenév:Jake. Fajok:Ember/alak-váltó(vagy vérfarkas. Kor:15(Twilight). 16(New Moon,Eclipse,Breaking Dawn). Születési dátuma: 1990. Foglalkozás:Középiskolai diák (rezervátumban). Rang:Beta hím (New Moon,Eclipse). Alpha hím (Breaking Dawn). Család:Billy Black (apa), Sarah Black(anya,elhunyt), Rachel és Rebecca (öregebb,ikertestvérek), Ephraim Black (dédapa,meghalt). Cím:La Push,WA,USA. Szerelme:Bella Swan (New Moon,Eclipse). "Bevésődése":Renesmee Carlie Cullen (ahogy ő hívja Nessie[Breaking Dawn]. Jacob Black Stephenie Meyer által képzelt személy, a Twilight sorozatban.Ő a Quileute törzs egyik tagja. Stephenie Meyer szerint Jacobtól eredetileg azt akarták, hogy egy olyan eszköz legyen, amin keresztül Bella megtudhatná, hogy Edward vámpír.Mindazonáltal, Meyer, az ügynöke, és a szerkesztője mind annyira szerette a karaktert, ezért úgy döntöttek, hogy neki adnak egy nagyobb szerepet a következő könyvben a New Moonban.
 • Renesmee Carlie Cullen-Adatok
  2010-02-25 20:19:10
  Született: 2006 szeptember 10. Apja: Edward Cullen. Anyja: Isabella Swan. Bella 19.születésnapja előtt született 3nappal a Breaking Dawnban. Az első keresztneve Bella édesanyja (Renée) és Edward anyja (Esme)nevének kombinációjából született.Míg középső nevét Edward (Carlisle) és Bella (Charlie) apjának keresztnevéből alkották. Ugyanolyan vonásai és hajszíne van mint Edwardnak,de göndör a haja mint nagyapjának Charlienak, és olyan barna szemei vannak mint édesanyjának. Habár nagyon fiatal, Bella és Edward szerint ő a világon a leggyönyörűbb teremtés. Becenevét-Nessie- Jacob Blacktől kapja, habár Bella hevesen tiltakozik ellene, hogy lányát a Loch Ness-i szörnyhöz hasonlóan becézzék, mégis a negyedik rész végére, minden családtagja ezt használja. Renesmee születése után már is veszélyben van, mivel egy másik vámpírkoven tagja, Irina meglátja és azt hiszi, hogy ő egy halhatatlan vámpír-gyerek. Azonnal értesíti a Volturikat, akik a vámpírok "rendőrsége"ként műkődnek. Azok elutaznak Forksba hogy végezzenek a gyerekkel, mivel a vámpíroknak tilos gyerekeket átalakítaniuk.A Cullen család bebizonyítja Alice segítségével, hogy Renesmeet senki nem alakította át, és nem veszélyes.Mivel Alice keres egy másik félvért, Nahuelt, akit elvisz a Volturiknak, és ő elmagyarázza nekik hogy mi is Renesmee valójában. Hisznek neki, és a Volturik elmennek Forksból. Jellemzői és képessége: A szive vért pumpál, és falfehér bőre a napfényben világít.De bőrének érintése meleg.Renesmee pedig olyan erős akár egy vámpír. Egyaránt ihat vért, és ehet emberi táplálékot,de a vért jobban szereti. Viszont az igazi vámpírokkal ellentétben ő nem termel mérget. Képes megmutatni másoknak a gondolatait ha megérinti őket. Renesmee szellemileg és fizikailag is gyorsan nő, születése után már 7 nappal tudott beszélni.A Breaking Dawn végére már képes futni,olvasni,vadászni és más képességei hasonló gyorsasággal fejlődtek ki.Az intelligenciája mindenkit elbűvöl, különösen Bellát és Edwardot,amikor megérti a kislány hogy mi zajlik körülötte mikor a Volturik megérkeznek Forksba. 7 éves korára befejezi a fizikai fejlődést is,habár már ekkor 17 évesnek néz ki. De innentől kezdve megáll az öregedésben.
 • Isabella Marie Swan-Adataok
  2010-02-24 12:35:54
  Születési idő: 1987 szeptember 13. Halála/vámpírrá válása: 2006 szeptember 10. Eredetileg itt élt: Phoenix, Arizona. Később Forksba költözött. Haja színe: Barna. Szeme színe: Barna. Magassága: 165 cm. Személyisége: Bella megértő, komoly, gondoskodó lány, akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs és ügyetlen. Valamint az átlag emberektől eltérő, furcsa gondolkodás módja van. Ez keltette fel Edward érdeklődését is, mivel csak az ő gondolatait nem hallotta. Bella nem tud hazudni, és színésznőnek is nagyon rossz. Edward szerint még az esetlenségével is elbűvőlő, bár rendkívül makacs. Képességei: Vámpírrá válása után nem mutatkozik azonnal semmilyen különös képessége, de Edward még mindig nem tud a gondolataiban olvasni. Első vadászata során ellen tud állni az emberi vér csábításának, ezért is először azt gondolja önmagáról, hogy hihetetlen önuralma a különleges képessége. Később viszont rájönnek, hogy Bella "pajzs", védeni tudja az elméjét mások elől, pl.: Jane és Aro képessége sem hat rá, de azok a képességek, amik fizikailag hatnak ki, pl.: Jasperé, vagy Alice-é, nem tudja elhárítani. Későbbi gyakorlás során rájönnek, hogy Bella ki tudja terjeszteni a pajzsát másokra is, és ezzel a tulajdonságával veszélyes, áhított fegyverré válik Aro szemében. Külső jellemezői: Világos bőre, hosszú, egyenes sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Arca szív alakú, homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, arca keskeny, álla hegyes, ajkai közepesen teltek. A szemöldöke sötétebb valamivel a haja színénél. Vékony termetű, és nem izmos. Rágja a körmét.
 • Edward Cullen-Adatok
  2010-02-23 07:31:01
  Született: Edward Anthony Masen Cullen. Vámpír. Születési idő: 1901 június 20. Ekkor változott vámpírrá: 1918. Biológiai kora: 17. Eredetileg itt élt: Chicago, Illinois. Haja színe: Bronz, barna. Szeme színe: Eredetileg zöld (Újhold), vámpír arany/fekete. Magassága: ~195 cm. Külső jellemezői: Magas,barna hajú, változik a szeme színe. Az első részben Edward olyan mint a többi vámpír.Olyan jóképű és erős, mint egy szuperhős, gyors,jó az állóképessége. Az illata és a hangja roppant megnyerő,annyira hogy Bellát is teljesen a hatása alá vonta. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné jól a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem tud aludni. A Cullen családban Edward a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége. Carlisle Cullen szerint, Edward még ember korában is nagy empátiával rendelkezett, ezért képes vámpírként olvasni mások gondolataiban. Kivéve Belláét.
 • Renesmee
  2010-02-22 19:56:55
  Bella a nászút alatt terhes lesz és amikor közlik a családdal, mindenki próbálja rávenni, hogy ne tartsa meg, köztük Edward is, mert tudják, hogy a baba megfogja ölni. Egyedül Rosalie van mellette és vigyáz rá a terhesség alatt. Nessie már Bella pocakjában is tudott a külvilággal kommunkiálni. Egyszer Edward meghallja a gondolatait és ezáltal megenyhül és megszereti kislányát, mert megérti, hogy ő is szereti az anyukáját és nem akar neki fájdalmat okozni. Próbálkozik is,de olyan szűk helyen nem megy könnyen. Születése után mindenkit az újja köré csavar. Ő lesz Jake bevésődése. Gyorsan fejlődik. Már 1 héttel megérkezése után tud beszélni. Hamar megtanul olvasni, futni és vadászni. A legjobban Bellát szereti és mivel az átváltozás miatt nem találkozhatott vele azonnal már nagyon várta, hogy lássa őt. Mivel érintéssel át tudja adni a gondolatait mindent el is mesél azonnal a mamájának, hogy mi történt vele ez idő alatt. Egyaránt ehet emberi táplálékot és vért. A vért jobban szereti ugyanakkor meleg a bőre és dobog a szíve. 7 éves korára eléri maximális fejlettségét, ekkorra már 17 évesnek megfelelő fejlettséggel rendelkezik, de ettől fogva nem öregszik tovább. Mindenki aggódott gyors fejlődése miatt, de miután megtudták, hogy ez csak ideiglenes megnyugodtak. Nessie lesz a Cullen család legfiatalabb tagja, akire senki se számított, mert Jake-hez hasonlóan Alice őt sem látja. Becenevét Jake adja, de mindenki így hívja majd. Az egész család mindent megtesz azért, hogy megvédje és a szövetség a Farkasokkal még szorosabbá válik.
 • Tudtad?
  2010-02-21 11:44:38
  Robert Pattinson Londonban egy étterem fölött lakik az egyik barátjával, de Amerikában is van lakása. 2 lány testvére van. Nem játszik el akármilyen szerepet, mert nem akar átlagos, mindennapi beskatulyázott színész lenni. Ezért, ha a filmezés nem jönne be, azt tartja, hogy második lehetőségnek még mindig ott van a zenélés. Úgymond a zene a B terve. Kirsten Robertről: "Szerintem igazán jóképű." Robert Kirstenről: "Kirsten a mi nemzedékünk legjobb színásznője."
 • Robert Pattinson
  2010-02-21 11:37:30
  Teljes neve Robert Thomas Pattinson.Becenevei:Rob, RPattz, Spunk Ransom, Patty. 1986. május 13-án született.Csillgajegye bika. Lakhelye az angliai London. 185 cm magas, szőkésbarna hajú és kékesszürke szemű. Játszik zongorán és gitáron is. Kedvenc sportjai a futball, síelés, snowboard, pool biliárd. Kedvenc színésze, aki egyben a példaképe is Jack Nicholson.Híresség akiért oda van az Kirsten Stewart. Divatőrülete, amivel nem tud mit kezdeni a szőrös csizmák. Álmai munkája, hogy hivatásos zongorista legyen. Legidegesítőbb szokása: sokat beszél. Tudtad? Gyerekkorában Robertet Pattynek becézték....ma a kutyáját hívják így!:) 12 éves koráig a testvérei lánynak öltöztették és Claudiaként mutatták be a vendégeknek. Mára sokat változott és nem annyira beképzelt, mint régen volt. Szerepelt a Gyűrű átkában és a Harry Potterben mielőtt megkapta első igazi nagy szerepét az Alkonyat Edwardjaként. Azt vallja, hogy "Az igaz szerelem örök"
 • Tudtad?
  2010-02-20 18:55:14
  Robert Pattinson az Alkonyatban saját maga játssza el Bella altató dalát, amit ő is írt. A fiataloknak rengeteg zenei ötlete volt. Kristen választása a bálon hallható dal is, amire a végén táncolnak. Az Újholdban Rob ténylegesen nem szerepel, de jelenség formájában igen, így majd nem minden jelenetben részt vett, amiben Kristen is szerepelt.
 • A farkas falka
  2010-02-19 09:32:19
  A quileute törzs falkájának tagjai Taylor Lautneren (Jacob) kívül még Chaske Spencer (Sam), Kiowa Gordon (Embry), Bronson Pelletier (Jared), Alex Meraz (Paul), Tyson Hauseman (Quil). A falka tagjainak szerepét igazi őslakos indiánok játsszák. A szereplő válogatásra több ezer rajongó jelentkezett. Fontosnak tartják, hogy lehetőségeket biztosítsanak a fiatal őslakos színészeknek, ezért az a törekvés hogy minden egyes filmhez megpróbálnak új arcokat találni. Tyson Hausman csak a harmadik részben válik vérfarkassá, de a többi farkas jelölttel együtt ő is részt vett a rendszeres testépítő-edzéseken. Ennek az a haszna is meg volt, hogy szorosra fonta a kapcsolatot a fiatal színészek között. A srácok olyan komolyan vették a szerepük szempontjából valóban létfontosságú fizikai állóképességet, hogy gyakran a forgatás közben sem tudták abbahagyni a fekvőtámasz- és felülésversenyt. "Nagyon összekovácsolódtunk az edzések alatt; mindnyájunkat személyi tréner tartott formában", jegyzi meg Chaske Spencer sziú fiatal, aki Sam szerepében a horda vezérét alakítja. "Olyanok voltunk mintha testvérek lennénk. Remekül egymásra hangolódtunk és ez a filmen is látszik." A qiuleute törzs tagjainak szerepében végre lehetőség nyílt arra, hogy az indián őslakosok egy ilyen népszerű produkcióban is megmutassák magukat- ezt pedig igazán nagyra értékelték a fiúk. "Őslakosként nagy öröm volt számomra, hogy eljátszhattam egy nem sztereotipikus indián karaktert", jegyzi meg Spencer. "Nincs minden indiánnak hosszú haja, nem hordunk ágyékkötőt, és nem vagyunk egytől egyig törzsi gyógyítók. A film egy ennél sokkal modernebb, hitelesebb képet mutat az indiánokról. Végre mint emberek jelenünk meg a filmvásznon- akik persze történetesen vérfarkasok." A filmben van akció, szerelem, harc és csata- minden amiért szeretünk moziba járni.
 • Taylor Lautner-Jacob Black
  2010-02-18 15:58:30
  Azt az információt hallottam, illetve hivatalosan megjelent könyvben olvastam,hogy a producer és a rendező, akik a második részt készítették, azt tervezték, hogy Jaket nem Taylor Lautner fogja játszani, aki az első részben játszotta. Mert a második részben Jacobnak hirtelen megnő az izomzata, aminek akkoriban a színész nem felelt meg. De Taylor nem hagyta magát és a következő részre formába hozta a testét, ami már megfelelő volt és együtt edzhetett a többi farkassal. Jake keveset szerepel az első részben ez igaz, de az igazi rajongók ők ismerték meg Jacobként és ha nem ő játszott volna a folytatásban az nagy törés lett volna a filmnek és megbukott volna. De szerencsére nem így történt és szerintem ennek sokan őrülnek:)
 • Twilight Saga-Edward és Bella
  2010-02-17 22:19:56
  Azt olvastam róluk, hogy ők egy pár és nagyon szerelmesek egymásba, de a producerek kérésére addig, amíg be nem fejezték a sorozat forgatását nem vállalják fel kapcsolatukat. Ha ilyesmit kérdeznek tőlük tagadják, hogy közük van egymáshoz. De Rob annyira szerelmes, hogy megkérte Kirstent ne hallgassanak a producerekre és vállalják fel a kapcsolatukat. De eddig még nem tették. Remélem, hogy a hír igaz a kapcsolatukról és nagyon boldogok lesznek egymással és nagyon sokáig.

Szavazás

Mely szereplőkkel szeretnétek történetet olvasni?
A farkas falka (kiemelve valakit, akinek a szempontjából lenne olvasható a történet)
Carlisle és Esme
Alice és Jasper
Rose és Emmett
Renesmée és Jacob
Edward és Bella
Asztali nézet